Keresés ebben a blogban

2011. október 2., vasárnap

Virslis-hagymás lángos

http://sulvefove.nlcafe.hu/recept/Virslis-hagymas-langos

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 2 csipet , 3 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 dl víz, 1,5 dl tej, olaj a sütéshez, 10 darab kettévágott virsli, 3 fej hagyma, 1 kis doboz sűrített paradicsom, 3 evőkanál olaj, só, bors

Langyosítsuk meg a tejet és a vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, majd hagyjuk felfutni kb. 15 perc alatt.
A lisztet, a sót és a tojást tegyük egy tálba, és a kovásszal gyúrjuk tésztává.
A tésztát jól dagasszuk ki (lehetőleg kézzel), majd a félórás pihentetés- kelesztés után a dagasztást ismételjük meg.
A felaprított hagymát a forró olajon pirítsuk meg, tegyük rá a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, egy fél evőkanál liszttel sűrítsük be, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán óvatosan nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre , 2 fél virslit helyezzünk bele, illetve rakjunk bele 1-1 kanállal a hagymás szaftból. Tojással kenjük meg a tészta széleit, és hajtsuk félbe. Forró olajban süssük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése