Hozzávalók:
Langyosítsuk meg a tejet és a vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, majd hagyjuk felfutni kb. 15 perc alatt.
A lisztet, a sót és a tojást tegyük egy tálba, és a kovásszal gyúrjuk tésztává.
A tésztát jól dagasszuk ki (lehetőleg kézzel), majd a félórás pihentetés- kelesztés után a dagasztást ismételjük meg.
A felaprított hagymát a forró olajon pirítsuk meg, tegyük rá a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, egy fél evőkanál liszttel sűrítsük be, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán óvatosan nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre , 2 fél virslit helyezzünk bele, illetve rakjunk bele 1-1 kanállal a hagymás szaftból. Tojással kenjük meg a tészta széleit, és hajtsuk félbe. Forró olajban süssük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése