Keresés ebben a blogban

2011. október 23., vasárnap

Hagymás-kecskesajtos pogácsa

http://www.csakapuffin.hu/2011/04/hagymas-kecskesajtos-pogacsa.html
 Hozzávalók kb. 60 db közepes méretű pogácsához:
1 tasak szárított élesztő
1 dl tej
1 kk cukor
55-60 dkg liszt
1 ek só
40 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
10 dkg kecskesajt
2 tojás

5-6 zöldhagyma

A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
1 tojás

A langyos-cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A hagymát apró karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Egy tálban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Először csak 50-55 dkg lisztet, de ha a végén még túl ragadós, akkor hozzágyúrunk még 5 -10 dkg lisztet. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, megszórjuk a hagyma felével, összehajtogatjuk és pihentetjük 20-25 percig.
Akkor újra kinyújtjuk, megszórjuk a maradék hagymával, összehajtogatjuk és megint pihentetjük kb 20 percig.
200 fokra melegítjük a sütőt, előkészítünk 3 tepsit. A tésztát kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle és a tepsire helyezzük őket. A tetejüket tojással kenjük meg és reszelt sajttal szórjuk meg (vagy nem). 15-20 percig sütjük. Figyelni kell, hogy meg ne égjen, de a sajt rápiruljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése