Keresés ebben a blogban

2011. október 24., hétfő

Hajtogatott káposztás pogácsa

http://www.fincsi.hu/sutemeny_receptek/354/Hajtogatott_kaposztas_pogacsa

Hozzávalók



Tésztához:
1 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
½ kg liszt
1 pohár kefir
1 tojás
1 csapott evőkanál só
2 kg káposzta
kevés olaj
só, bors ízlés szerint
20 dkg margarin

Kenni:
1 felvert tojás
Tetejére: reszelt sajt, vagy szezámmag


Elkészítés
A cukrot elkeverjük a langyos tejben, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva kb. negyed óra alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást és a sót. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és fél órát kelesztjük.
 

A káposztát lereszeljük, lesózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Kihűtjük. A margarint kikeverjük és a kihűlt káposztához adjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a margarinos káposztát. Feltekerjük, mint a bejglit, majd a két végét középre hajtjuk. Letakarva újabb fél óráig pihentetjük.
A hajtogatást fél órás időközönként még kétszer megismételjük. (csak hajtogatni kell). Végül két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy kb. 4 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk.
A tojást villával felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét. Ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 190°C-on kb. fél óráig sütjük. Frissen a legjobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése