Hozzávalók kb. 30-35 db bonbonhoz:
- 2,5 dl tejszín
- 7 dkg cukor
- 8 dkg margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
- a bevonáshoz 15-20 dkg minőségi keserű csokoládé, és 2 ek olaj
Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat. (Igyekezzünk a formázással, mert kezünk melegétől a massza hamar meglágyul.)
A még meztelen bonbonokat tegyük vissza egy kis időre a hűtőbe, hogy biztosan jól lehűljenek a bevonásig.
A csokoládét az olajjal együtt gőz felett megolvasztjuk.
A bevonás menete: Mindegyik bonbonba fogpiszkálót szúrunk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval. (Bemártás helyett nekem jobban bevált az evőkanállal történő csokoládé csurgatás.)
Egy darab hungarocellbe, vagy parafa edényalátétbe szúrjuk a fogpiszkálón díszelgő bonbonokat, majd dermedni hagyjuk.
Teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük. (Tárolás szintén hűtőben, jól záródó dobozban!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése