Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
- 10 dkg vaj/margarin
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek mogyorókrém (pl. Nutella)
A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük.
Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze teljesen, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és külön-külön meggyúrjuk a tésztát. Szükség esetén lehet még egy keveset lisztezni, de inkább tegyük hűtőbe, ha kissé puhának éreznénk.
A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra, és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. Tetejüket tetszőlegesen ki is díszíthetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük, majd összeragasztjuk a korongokat.2-3 nap múlva az igazi, addigra puhul meg. Fémdobozban tároljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése