Tészta:
2 cs gesztenyemassza
180 g kakaós omlós keksz
80 g vaj
Krém:
2 cs bourbon vaníliás pudingpor
800 ml tej
150 g vaj
100 g cukor
1 tojássárga
1 cs babapiskóta (kb. 14-16 db)
150 ml kávé
Tetejére:
500 ml növényi hab vagy ugyanennyi habtejszín
cukor ízlés szerint
habfixáló
kakaópor vagy csokireszelék
A kekszet a vajjal robotgépben összedaráljuk, majd hozzáadjuk a kiolvasztott gesztenyemasszát, és egy kb A4-es lap méretű tepsibe nyomkodjuk.
Lefőzzük a kávét, kevés cukorral ízesítjük.
A 2 csomag pudingporból, a tejből, a cukorból és a tojássárgájából pudingot főzünk, majd beletesszük a vajat, és kézi mixerrel alaposan elkeverjük benne.
A puding felét rákenjük a gesztenyés masszára, majd a babapiskótát belemártjuk a kávéba, rátesszük a pudingra, és ráöntjük a puding másik felét. Folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Leszedjük róla a fóliát, felverjük a habot, és rákenjük a süti tetejére. Kakaóval vagy csokireszelékkel díszítjük.
Lefőzzük a kávét, kevés cukorral ízesítjük.
A 2 csomag pudingporból, a tejből, a cukorból és a tojássárgájából pudingot főzünk, majd beletesszük a vajat, és kézi mixerrel alaposan elkeverjük benne.
A puding felét rákenjük a gesztenyés masszára, majd a babapiskótát belemártjuk a kávéba, rátesszük a pudingra, és ráöntjük a puding másik felét. Folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Leszedjük róla a fóliát, felverjük a habot, és rákenjük a süti tetejére. Kakaóval vagy csokireszelékkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése