Egész pontosan innen: http://piszke.blogspot.hu/2012/05/tejfolos-epres-brownie.html
Annyit változtattam rajta, hogy eperszezon előtt én a saját készítésű eperlekváramból kanalaztam bele.
Egyre jobban tetszenek a receptjei, így kedves Olvasó, ezentúl még többször találkozhatsz vele :)
Hozzávalók: (20 darabhoz)
20 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
csipet só
175 gr tejföl (20%-os!)
2 nagyobb tojás
1 tk. vaníliakivonat
8 dkg liszt
20-25 dkg eper
Az epret megmostam, megtisztítottam és kockákra vágtam.
A sütőt 165 fokra előmelegítettem.
A vajat felolvasztottam a mikróban, beletördeltem a csokit, simára
kevertem (lehet vissza kell tenni őket egy körre együtt, csak ne
forrósítsuk fel). Kicsit hűlni hagytam, addig kimértem a cukrot,
összekevertem a kakaóval és a csipet sóval, a tojásokat felvertem, a
tejföllel és a vaníliakivonattal simára kevertem. A cukros kakaót adtam
először a vajas-csokis masszához, azután a tejfölös-tojásos rész jött, a
végén pedig rászitáltam a lisztet. Kézi mixerrel simára kevertem.
Egy 20x20-as négyzet alakú ( süthetjük bármilyen más formában is,
lényeg, hogy kb 400 cm2 legyen az alapterület :) - pl egy 22 centis
kerek torta vagy piteforma is jó ) magasabb falú fémtepsit úgy béleltem
ki sütőpapírral, hogy a széle jól túllógjon a tepsi peremén, hogy
könnyen ki lehessen emelni belőle a sütit, ha kisült. Elsimítottam benne
a sűrű masszát, megszórtam az eperrel, és az előmelegített sütőben
40-45 percig sütöttem. ( Utolsó 15 percben mehet a tetejére alufólia
lazán, - ekkorra már szép vékony kérge van felül a brownie-nak -, hogy
száradjon ki az eper.)
Belül picit krémes marad, nem kell túlsütni!
A tejföl és az eper miatt kevésbé ütősen édes, és nemcsak tejszínhabbal, de vaníliafagyival is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése