A bolti sem rossz, de azért az jó, ha látjuk miből készül! Az eredeti cikkben a házi krémtúró is szerepel, de azt most nem másolnám be ide, mert kiscsajszim nem annyira vevő rá :)
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20120320/csinalj_kremturot_es_turo_rudit__bolti_kontra_hazi/
Hozzávalók nagyjából 20 rudihoz
25 dkg túró
1 zacskó zselatin – sűrűre főzve (mi egy kanál vízzel kevesebbet tettünk bele az előírtnál és dr. Oetkert használtunk)
Vaníliaaroma – ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
4-5 evőkanál cukor
2 tábla 30 százalékos étcsoki
A túrót robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a citrom lereszelt héját. Közben a zselatint felforraljuk és langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a túróhoz és hideg helyre tesszük. Miután a massza kicsit megszilárdult, habzsákba töltjük és kb. 10 centis hengereket nyomunk ki belőlük, majd az olvasztott csokival meglocsoljuk őket. Figyelem, nem lesz túl szép a végeredmény, de kit érdekel, ha finom és semmilyen adalékot nem tartalmaz.
Nyami! Már a látvány is meggyőző!
VálaszTörlés