Keresés ebben a blogban

2012. június 28., csütörtök

Hercegnő burgonya




Ezt a köretet már több helyen ettem, de itthon még akárhányszor próbáltam, sosem sikerült úgy kivitelezni, hogy a sütőben ne terüljenek el. Most remélem, megtaláltam a tökéletes receptet, muszáj is lesz kipróbálni (hátha egy 4 évesnél is sikert aratok azzal, hogy "hercegnő" :) )

http://www.nosalty.hu/recept/hercegno-burgonya

Hozzávalók:
Hercegnő burgonya
A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzákeverjük a vajat és robotgéppel pépesítjük.Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Nyomózsákba téve csinos kis kupacokat gyártunk egy sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal bélelt tepsire. 220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről viszont puha.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése