http://www.nlcafe.hu/gasztro/20120425/krumpli-recept-porehagymaval-es-kremsajttal-toltott-burgonya/
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya

• 2 szál póréhagyma
• 4 darab nagyobb, sütnivaló burgonya
• 15 dkg zöldfűszeres sajtkrém
• 1 tojás
• 10 dkg szeletelt baconszalonna
• só, bors
A héjas burgonyákat alaposan lesikáljuk, és 20-25 percig (a burgonya méretétől függően) sós vízben főzzük. Míg készül a burgonya, a baconszeleteket apró darabokra vágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevés vízben pár perc alatt megpároljuk. A megfőtt burgonyát kicsit hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk, és óvatosan kivájjuk a közepét, hogy aztán meg tudjuk tölteni. A kivájt részt a póréhagymához adjuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot, a tojást, sózzuk és borsozzuk.
A keveréket visszatöltjük a kivájt burgonyába, és 200 °C fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor elkészült, a tetejét megszórjuk a sült szalonnával, és melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése