Ez a fotó mindent elmond az ételről: szerintem nagyon gusztusos és finom! Az eredeti recept leírása szerint tetszés szerint variálhatók a zöldségek és nemcsak köretként, hanem önállóan is megállja a helyét! Én éltem is a variálás lehetőségével: a padlizsánt cukkinire cseréltem, a tejfölbe pedig fokhagymát zúztam. A rétegek közé pedig apróra vágott friss bazsalikomot szórtam, így lett igazán isteni.
http://www.nosalty.hu/sajtos_rakott_zoldsegek_haromfele_hagymaval_recept_30413
hozzávalók 4 főre
2 közepes cukkini
1 nagy fej brokkoli
1 pritaminpaprika
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
1 salátahagyma
1 nagy doboz tejföl
paradicsom
30 dkg mozzarella sajt
friss bazsalikom levelek (ha nincs otthon, jó a szárított is)
zúzott fokhagyma ízlés szerint
olívaolaj a tepsi aljára
1 nagy fej brokkoli
1 pritaminpaprika
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
1 salátahagyma
1 nagy doboz tejföl
paradicsom
30 dkg mozzarella sajt
friss bazsalikom levelek (ha nincs otthon, jó a szárított is)
zúzott fokhagyma ízlés szerint
olívaolaj a tepsi aljára
Megmossuk és felszeleteljük a zöldségeket.A sütőt előmelegítjük, közben megpároljuk a brokkolit.
30 percig sütjük fóliával letakarva, és további 10 percig anélkül. Amikor elkészül, viszonylag sok lé lesz alatta, ezt én úgy oldottam meg, hogy egy lapátkanállal megtartottam az ételt a tepsiben és kiöntöttem alóla a vizet.
sütési mód: alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése