Meggyes zsemletorta
Tancsu receptje.
Tancsu receptje.
Hozzávalók 6 személyre:
2 üveg (7 dl-es) meggybefőtt
5 szikkadt zsemle
10 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
1 cs vaniliáscukor
4 tojás
őrölt fahéj
1 citrom reszelt héjja
1,2 dl tej
50 dkg tehértúró
10 dkg mandula
fél zacskó sütőpor
A meggyet lecsöpögtetjük,kimagozzuk,levét felfogjuk,a zsemléket apró kockára vágjuk.
A vajat a cukorral és a vaniliáscukorral habosra keverjük,majd egyenként beleütjük a tojásokat és elkeverjük.
Hozzáadjuk a késhegynyi fahéjjat és a reszelt citromhéjjat.
Belecsurgatjuk a tejet,hozzávegyitjük a tehéntúrót és a durvára vágott mandulát,rászitáljuk a sütőport
és jól összedolgozzuk. Végül ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a zsemlekockákat.
5 szikkadt zsemle
10 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
1 cs vaniliáscukor
4 tojás
őrölt fahéj
1 citrom reszelt héjja
1,2 dl tej
50 dkg tehértúró
10 dkg mandula
fél zacskó sütőpor
A meggyet lecsöpögtetjük,kimagozzuk,levét felfogjuk,a zsemléket apró kockára vágjuk.
A vajat a cukorral és a vaniliáscukorral habosra keverjük,majd egyenként beleütjük a tojásokat és elkeverjük.
Hozzáadjuk a késhegynyi fahéjjat és a reszelt citromhéjjat.
Belecsurgatjuk a tejet,hozzávegyitjük a tehéntúrót és a durvára vágott mandulát,rászitáljuk a sütőport
és jól összedolgozzuk. Végül ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a zsemlekockákat.
Egy kerek tűzálló formát margarinnal kikenünk,zsemlemorzsával meghintünk,majd a túrós masszát és a lecsöpögtetett meggyet váltakozva egymásra rétegezzük.
Előmelegitett sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Az igazán édesszájúaknak javaslom, hogy csokoládémázzal vonják be a tortát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése