Keresés ebben a blogban

2011. június 25., szombat

Meggyes zsemletorta


Meggyes zsemletorta
Tancsu receptje. 

Hozzávalók 6 személyre:
 
2 üveg (7 dl-es) meggybefőtt
5 szikkadt zsemle
10 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
1 cs vaniliáscukor
4 tojás
őrölt fahéj
1 citrom reszelt héjja
1,2 dl tej
50 dkg tehértúró
10 dkg mandula
fél zacskó sütőpor

A meggyet lecsöpögtetjük,kimagozzuk,levét felfogjuk,a zsemléket apró kockára vágjuk.
A vajat a cukorral és a vaniliáscukorral habosra keverjük,majd egyenként beleütjük a tojásokat és elkeverjük.
Hozzáadjuk a késhegynyi fahéjjat és a reszelt citromhéjjat.
Belecsurgatjuk  a tejet,hozzávegyitjük a tehéntúrót és a durvára vágott mandulát,rászitáljuk a sütőport
és jól összedolgozzuk. Végül ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a zsemlekockákat.
 
Egy kerek tűzálló formát margarinnal kikenünk,zsemlemorzsával meghintünk,majd a túrós masszát és a lecsöpögtetett meggyet váltakozva egymásra rétegezzük.
 
Előmelegitett sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
 
Az igazán édesszájúaknak javaslom, hogy csokoládémázzal vonják be a tortát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése