Keresés ebben a blogban

2011. június 15., szerda

Nyári színkavalkád: Kerítő saláta

Erre a gyönyörű, színes és fantasztikusan finom meleg salátára akkor bukkantam rá, amikor a balatonboglári Fehér Ló Pizzéria étlapján olyan ételt kerestem, amit még nem kóstoltam. Nagyon egyszerű étel, gyorsan elkészíthető és nem utolsó sorban egyáltalán nem hizlal.
Hozzávalók
3 evőkanál olívaolaj
1 közepes csirkemell filé
1 nagyobb póréhagyma (ha nincs otthon, akkor jó a lilahagyma is)
1 db közepes cukkini
1 közepes pritaminpaprika
só, Kotányi grill zöldség fűszer

A póréhagymát karikára vágjuk és megfuttatjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemell filét. Kb. 5 percig sütjük, addig, amíg a csirkemell csíkok kifehérednek és félig megpuhulnak. Ez után hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt cukkinit és a csirkemellel hasonló nagyságú csíkokra vágott pritamin paprikát. Az egészet megszórjuk ízlés szerint sóval és kb. 1 evőkanálnyi grill fűszerrel és addig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldségek félig roppanósak maradnak. 

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése