Nagyszerű meggyes
http://www.nosalty.hu/nagyszeru_meggyes_recept_11708
Hozzávalók:
Piskótához:- 12 tojás
- 12 ek porcukor
- 12 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 1 üveg magozott meggy
- fél l tej
- 1 vaníliás puding
- 25 dkg puha margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 üveg meggybefőtt leve
- 1 cs vaníliás pudingpor
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingot. Kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt pudingot apránként belekeverjük.
A tetejére való meggylevet felforraljuk, és belefőzzük a vaníliás pudingot (ebbe nem kell cukor, mert így is édes a meggylé).
Ha mindez kész, és kihűlt, akkor a piskóta szélét körbevágjuk, és félretesszük a csíkokat. Megkenjük krémmel a lap tetejét, és a krémre a piskótacsíkokat kajszán rárakjuk. Ezek után rákanalazzuk a piros pudingos krémet.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x40 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése