Keresés ebben a blogban

2011. június 25., szombat

Nagyszerű meggyes

  

Nagyszerű meggyes

http://www.nosalty.hu/nagyszeru_meggyes_recept_11708

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 12 tojás
  • 12 ek porcukor
  • 12 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 üveg magozott meggy
Krémhez:
  • fél l tej
  • 1 vaníliás puding
  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
Tetejére:
  • 1 üveg meggybefőtt leve
  • 1 cs vaníliás pudingpor
A szokásos módon piskótatésztát készítünk, zsírozott (margarinozott)-lisztezett tepsibe öntjük, majd tetejére szórjuk a meggyet, és megsütjük.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingot. Kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt pudingot apránként belekeverjük.

A tetejére való meggylevet felforraljuk, és belefőzzük a vaníliás pudingot (ebbe nem kell cukor, mert így is édes a meggylé).

Ha mindez kész, és kihűlt, akkor a piskóta szélét körbevágjuk, és félretesszük a csíkokat. Megkenjük krémmel a lap tetejét, és a krémre a piskótacsíkokat kajszán rárakjuk. Ezek után rákanalazzuk a piros pudingos krémet.


sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x40 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése