Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 28., péntek

Gombás paradicsomsaláta

Itt van az ősz, itt van újra... és vele együtt itt a gombaszezon is :) A múlóban lévő nyarat pedig a friss paradicsom képviseli, társítva az én kedvenceimmel: a bazsalikommal, a fetával, a fokhagymával és a balzsamecettel. Jah, és nem utolsó sorban nagyon gyorsan el is készül!

http://receptvaros.hu/recept/gombas-paradicsom-salata/

Gombás paradicsom saláta


Hozzávalók: 
4 személyre (ennyien egyszerre nálunk sohasem esznek salátát, de induljunk ki ebből :) ):

  • 1 csomag koktélparadicsom
  • 4-5 nagy csiperke
  • 15 dkg feta sajt
  • 1/4 csésze apróra vágott bazsalikom
  • Öntet:
  • 1/2 teáskanál darált fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors

Tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk kis szeletekre vagy nagyobb kockákra ízlés szerint és egy kis olajon kezdjük el megpirítani egy serpenyőben. Közben vegyük elő a koktélparadicsomokat, mossuk meg, a felét vágjuk félbe vagy gerezdekre, de a kisebbeket akár egyben is hagyhatjuk.

A sajtot és a bazsalikom leveleket vágjuk darabokra és az utolsó pillanatban, mikor a gomba kész lenne, tegyük bele a  serpenyőbe, de utána már is vegyük le a tűzről. Helyezzük egy tálba az összes hozzávalót, keverjük össze az öntet hozzávalókat és locsoljuk le a salátát. Tartsuk a salátát szobahőmérsékleten kb. 20 percig, ameddig a gombák nagyjából kihűlnek, majd keverés után tálaljuk. Igény szerint sózzuk, borsozzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése