http://receptvaros.hu/recept/gombas-paradicsom-salata/
Hozzávalók:
4 személyre (ennyien egyszerre nálunk sohasem esznek salátát, de induljunk ki ebből :) ):
- 1 csomag koktélparadicsom
- 4-5 nagy csiperke
- 15 dkg feta sajt
- 1/4 csésze apróra vágott bazsalikom
- Öntet:
- 1/2 teáskanál darált fokhagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál friss citromlé
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
Tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk kis szeletekre vagy nagyobb kockákra ízlés szerint és egy kis olajon kezdjük el megpirítani egy serpenyőben. Közben vegyük elő a koktélparadicsomokat, mossuk meg, a felét vágjuk félbe vagy gerezdekre, de a kisebbeket akár egyben is hagyhatjuk.
A sajtot és a bazsalikom leveleket vágjuk darabokra és az utolsó pillanatban, mikor a gomba kész lenne, tegyük bele a serpenyőbe, de utána már is vegyük le a tűzről. Helyezzük egy tálba az összes hozzávalót, keverjük össze az öntet hozzávalókat és locsoljuk le a salátát. Tartsuk a salátát szobahőmérsékleten kb. 20 percig, ameddig a gombák nagyjából kihűlnek, majd keverés után tálaljuk. Igény szerint sózzuk, borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése