Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 28., péntek

Caprese tésztasaláta


Nekem a tészta és a saláta két külön világ volt eddig, egyik ütötte a másikat... Most viszont elkezdtem barátkozni ezzel az új kategóriával és mondhatom, kezdem megkedvelni :) Ebben a salátában csak olyan alapanyagok vannak, amiket imádok: mozzarella, paradicsom, bazsalikom... egyébként is nyerő trió, és még az új kedvencemről, a balzsamecetes öntetről szót sem ejtettem! Lássuk hát!

http://marmalade.hu/gasztro/1-oldal/cikk/caprese-tesztasalata



Hozzávalók: (6 személyre)
  • 1 csomag száraztészta (fusilli, farfalle, vagy penne)
  • 6 közepes méretű paradicsom
  • mozzarella ízlés szerint
  • ½ dl balzsamecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál majonéz
  • 1 kávéskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 1 nagy marék friss bazsalikom
  • fél marék pirított fenyőmag
Tegyünk forrni vizet egy nagy lábasban, adjunk hozzá sót, és főzzük meg benne a tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig. Eközben vágjuk kockára a paradicsomot és a mozzarellát, majd tegyük egy nagy tálba. Habverővel keverjük össze a balzsamecetet, olívaolaj, a zúzott fokhagymát, majonéz. Ízesítsük sóval és borssal. Ha kész a tészta, szűrjük le, de ne öblítsük, tegyük a tálba, amiben már várakozik a paradicsom és a mozzarella. Öntsük rá az öntet felét és keverjük össze. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a fenyőmagot, keverjük ezzel is el. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, öntsük hozzá a maradék öntetet vagy sózzuk meg. Tálalás előtt legalább egy órát hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy ízek összeérjenek benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése