Istenien hangzik, már csak egy sütőtálat kellene szereznem valahonnan :)
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2011/11/balzsamos-sult-cekla.html
Hozzávalók 4-6 főre:
1 kg közepes méretű cékla
1-2 evőkanál jó minőségű balzsamecet
3-4 evőkanál jó minőségű olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt bors
A céklát meghámozom, elfelezem (vagy ha túl nagy, negyedelem), és sütőtálba teszem (itt épp a gyönyörűséges Pataki fedeles sütőtálamba). Megsózom, tekerek rá borsot, meglocsolom az olajjal, a balzsamecettel és jól összekeverem, hogy az olaj és balzsamecet jól körülöleljen minden cékladarabot. Lefedve 200 °C-ra előmelegített sütőbe tolom és kb 1,5 óra sütés után leveszem a fedelét és még 10 percig sütöm grillfokozaton. A legfinomabb köretek egyike, bármilyen sült hús mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése