Valójában ez egy NoSalty recept, amit meggyes verzióval találtam, de mivel a fagyasztómban bőven van málna, gondoltam, inkább azzal próbálom ki, úgyis jobban szereti a családfő, mint a meggyet.
Igazság szerint amikor ezt a bejegyzést írom, a sütemény még nincs kész, a harmadik réteg hiányzik róla, de már most olyan szuper jól néz ki és úgy illatozik, hogy legszívesebben már most megkóstolnám :)
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
3 ek. kristálycukor
3 ek. liszt
késhegynyi sütőpor
A gyümölcsös krémhez (2. réteg)
60 dkg gyümölcs
1 csg. vaníliás pudingpor
3,5 dl szűrt gyümölcslé (befőtt esetén a befőtt leve, mirelit esetén úgyis le kell csöpögtetni a gyümölcsöt, azt a levet fogtam fel, és mivel nem volt elég, kipótoltam almalével)
1 púpozott evőkanál kristálycukor
A pudingos krémhez (3. réteg)
1 csg. vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 csapott ek. kristálycukor
5 dkg vaj vagy margarin
A piskótatészta hozzávalóiból klasszikus piskótát készítünk, ennek lépéseit most nem részletezném, úgyis tudjátok :)
Ha kihűlt a piskóta, elkészítjük a 2. réteget: a gyümölcsléből kb. fél decit simára keverünk a pudingporral, közben a maradék gyümölcslevet felforraljuk a cukorral. A pudingporos keveréket a forrásban lévő gyümölcsléhez adjuk és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gyümölcsöt és a piskótára kenjük. Hűvös helyen 2 órát pihentetjük.
A harmadik réteg nagyon egyszerű: elkészítjük a pudingot a zacskó hátoldalán lévő instrukciók szerint, jó sűrűre főzve. Ha megfőtt, kihűtjük és belekeverjük az 5 dkg vajat, majd a gyümölcsös piskótára kenjük. Hűvös helyen legalább egy órát állni hagyjuk, hogy jól megdermedjen a puding.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése