http://www.nlcafe.hu/advent_mezeskalacs/20111223/a_leggyorsabb_karacsonyi_menu/
Mióta az ominózus cikkek nyomán kiábrándultam a pangasiusból, a lazac lett az első számú kedvencem a halak között. Igaz, ritkábban esszük, de legalább tudjuk, hogy mit.
Hozzávalók:
4 szelet lazac
1 csomag petrezselyem és néhány levél bazsalikom felaprítva
10 dkg vaj
só, bors
A tejfölös szószhoz
5 dl tejföl
2 nagyobb csemege uborka apróra vágva
1 teáskanál kapor
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
A sózott, borsozott lazacot a vajon 10 perc alatt megsütjük; először a bőrével lefelé, majd mikor megfordítjuk, rászórjuk a zöldfűszereket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl. A halnak ruganyosnak kell maradnia.
A tejfölhöz az uborkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a sóval, a borssal a kaporral és a fokhagymával. Tálaláskor a hal mellé szedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése