Keresés ebben a blogban

2012. március 5., hétfő

Zöldfűszerekkel sült lazac uborkás tejföllel

 

 http://www.nlcafe.hu/advent_mezeskalacs/20111223/a_leggyorsabb_karacsonyi_menu/


Mióta az ominózus cikkek nyomán kiábrándultam a pangasiusból, a lazac lett az első számú kedvencem a halak között. Igaz, ritkábban esszük, de legalább tudjuk, hogy mit. 

Hozzávalók:
4 szelet lazac
1 csomag petrezselyem és néhány levél bazsalikom felaprítva
10 dkg vaj
só, bors

A tejfölös szószhoz
5 dl tejföl
2 nagyobb csemege uborka apróra vágva
1 teáskanál kapor
só, bors, fokhagyma ízlés szerint

A sózott, borsozott lazacot a vajon 10 perc alatt megsütjük; először a bőrével lefelé, majd mikor megfordítjuk, rászórjuk a zöldfűszereket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl. A halnak ruganyosnak kell maradnia.

A tejfölhöz az uborkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a sóval, a borssal a kaporral és a fokhagymával. Tálaláskor a hal mellé szedjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése