Keresés ebben a blogban

2011. november 25., péntek

Zserbó golyó

http://sulvefove.nlcafe.hu/recept/Zserbogolyo

15 dkg darált dió, 8 dkg (por)cukor, 2-3 evőkanál sárgaback lekvár, késhegynyi fahéj, 15 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj, pár szem dió

A diót elkeverem a cukorral és a fahéjjal. Lassan hozzáteszek annyi lekvárt, hogy gyúrható massza legyen belőle, de nem túl puha! Kissé nedves kézzel golyókat formázok (5 cm átmérőjű).

A csokoládét összeolvasztom a vajjal. Megforgatom benne a golyókat, és rácsra teszem. Negyed vagy nyolcad diót tűzök a tetejükbe. Ha lecsöpögött a máz a hűtőbe teszem dermedni.
Akár kisebb mignonos kapszlikba is tehetem tálalásnál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése