http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyekocka
Tésztához:
2 ek keserű kakaópor
6 ek liszt
fél cs sütőpor
6 ek porcukor
6 tojás
10 dkg margarin
Krémhez:
25-30 dkg porcukor
3 dl tej
1 cs főzős vanília ízű pudingpor
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 ek rum
20 dkg margarin
2 ek keserű kakaópor
6 ek liszt
fél cs sütőpor
6 ek porcukor
6 tojás
10 dkg margarin
Krémhez:
25-30 dkg porcukor
3 dl tej
1 cs főzős vanília ízű pudingpor
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 ek rum
20 dkg margarin
Tetejére:
Tepsi kikenéséhez: liszt,margarin
Tepsi kikenéséhez: liszt,margarin
Tészta elkészítése:
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig továbbkeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk .A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy két részletben hozzáadjuk.
- Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezzük, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk.
- Előmelegített sütőben közepes lánggal, 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A pudingport a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
- A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
- A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.
- Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése