Keresés ebben a blogban

2011. november 25., péntek

Gesztenye kocka


http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyekocka


Tésztához:
2 ek keserű kakaópor
6 ek liszt
fél cs sütőpor
6 ek porcukor
6 tojás
10 dkg margarin
Krémhez:

25-30 dkg porcukor
3 dl tej
1 cs főzős vanília ízű pudingpor
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 ek rum
20 dkg margarin
Tetejére:
Tepsi kikenéséhez: liszt,margarin

Tészta elkészítése:
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig továbbkeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk .A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy két részletben hozzáadjuk.
  3. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezzük, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk.
  4. Előmelegített sütőben közepes lánggal, 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése:
  1. A pudingport a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
  2. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
  3. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
Tetejére:
  1. A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.
  2. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése