Hozzávalók:
6-8 szem koktélparadicsom
1 db közepes méretű burgonya
egy marék szeletelt jégsaláta
egy kis fej lilahagyma
8-10 szem olívabogyó
egy maréknyi zöldbab
1 doboz olajos tonhalkonzerv
só, olívaolaj
A burgonyát héjastul megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni és meghámozzuk. Kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk és a salátás tálba dobjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a lila hagymát felszeleteljük, az olívabogyót négybe vágjuk. Ezeket is a burgonyakockákhoz adjuk. A zöldbabot félig megpároljuk, megvárjuk, hogy kihűljön és kb. 2 cm hosszú darabokra vágjuk, majd a salátástálba dobjuk. Hozzáadjuk a jégsalátát és az olajtól lecsöpögtetett tonhalkonzervet. Ha olívaolajos a tonhal, akkor azzal az olívával, amiben benne volt, ha nem, akkor külön kb. 1 evőkanál olívaolajjal és csipetnyi sóval óvatosan átforgatjuk a salátát.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése