Keresés ebben a blogban

2011. november 25., péntek

Tejszínes-mézes francia krémes


http://www.nosalty.hu/recept/francia-kremes-5-tejszines-mezes



Tésztához:
10 dkg porcukor
1 egész tojás + 1 tojás sárgája
5 dkg margarin
1 ek méz
1 kk. szódabikarbóna
30 dkg liszt
Krémhez:
1 l tej
2 cs tejszínizű pudingpor
2 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
10 dkg vaj

Tetejére:
0,5 l hulala
1 cs vaníliás cukor
 
 A porcukrot, a tojásokat, a margarint és a mézet gőz felett összemelegítjük a tésztához.
A szódabikarbónával összekavart liszttel összegyúrjuk.2 lapot sütünk belőle zsírozott, lisztezett tapsi hátlapján.
A krémhez a tejet, a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojássárgát sűrűre főzzük.
Állandó kevergetés közben kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A két krémet összekavarjuk, majd a két lap közé kenjük.
Legalább egy éjszakát pihentetjük. Másnap a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a lap tetejére simítjuk. Kockára szeleteljük, és tálaljuk.
 
sütés:
180°C, alul-felül sütés
22x30 cm-es tepsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése