Mióta anya lettem, még inkább odafigyelek, mit eszünk meg. Így van ez a fémdobozos (konzerv) ételekkel is. A májkrémmel két problémám van: egyrészt a fémdoboz, másrészt pedig hogy máj van benne a legkevesebb. Na ezt a problémát próbálja kiküszöbölni ez a recept, amit a Nők Lapja Konyha júniusi számában találtam.
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
10 dkg vaj (vagy disznózsír, libazsír)
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, mustár
A vöröshagymát apróra vágjuk, és 3 dkg vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat és fedő nélkül puhára pirítjuk. Ez után botmixerrel leturmixoljuk (én nem csináltam teljesen krémszerűre, hagytam benne néhány darabkát is), majd ízesítjük a sóval, a borssal és a mustárral. Lehűtve, friss péksüteménnyel fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése